Dănuț Dinu cere din nou demisia șefului Poliției Locale Pitești: “Nu sunt instruiți!”

Andri
2 Min Read

Consilierul local Dănuț Dinu, fost polițist, a spus la ședința CL Pitești de marți că îi cere public demisia șefului Poliției Locale, Valerică Nicolae. Asta după ce Nicolae a fost denunțător în cazul primarului Georgescu, din Mioveni, aflat acum în arest și trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență (șeful Poliției Locale a vrut să-și angajeze fiica la Spitalul Mioveni). În plus, declarațiile lui Dinu vin după moartea tragică a agentului de Poliție Locală, Condoruș Savaste, în vârstă de 55 de ani, ucis în urma unei lovituri primite în timpul serviciului de la un tânăr de 20 de ani care deranja ordinea publică.

“Îi cer din nou demisia șefului Poliției Locale, care ne-a aruncat într-un scandal! Nu vine nici la ședințele Consiliului Local.

Poliția Locală nu dă dovadă de profesionalism, îi observ pentru că am lucrat și eu în stradă (n.r. ca polițist). E bine venită o reconsiderare a organizării Poliției Locale, oamenii trebuie să fie mai bine instruiți. Mai ales că instituția este destul de bine finanțată, din câte înțeleg”- a spus Dănuț Dinu în ședință.

Consilierul local Sorin Apostoliceanum fost viceprimar al Piteștiului, a ținut însă să-l contrazică ferm pe Dinu.

“Nu sunt de acord cu dvs! Eu nu m-am simțit atras în niciun fel de scandal, mă bucur că avem instituții abilitate să facă lumină. Până la o sentință, toată lumea e nevinovată. Eu am lucrat 4 ani cu colegii de la Poliția Locală, am mare încredere în ei, își fac treaba peste tot și sunt respectați în comunitate. Cred că e o mare problemă de credibilitate cu Poliția, în general, din cauza unor uscături”- a spus Apostoliceanu.

Distribuie