Danemarca furnizează un nou pachet de ajutor militar în valoare de 520 milioane de dolari SUA către Ucraina

Argeș Online
2 Min Read

Guvernul danez a anunțat furnizarea unui nou pachet de ajutor militar în valoare de 3,7 miliarde de coroane daneze, echivalentul a aproximativ 520 milioane de dolari SUA, Ucrainei, care a fost format după întâlnirea Ministrului Apărării al Danemarcei și Ucrainei. Sursa: European Pravda, cu referire la serviciul de presă al Ministerului Apărării al Danemarcei. Detalii: Noul pachet danez de ajutor va include tancuri T-72EA, vehicule de luptă pentru infanterie BMP-2, muniție de artilerie, drone, arme mici și vehicule de întreținere și evacuare blindate. Furnizarea acestora este finanțată în comun cu Germania.

Ministrul danez al Apărării, Troels Lund Poulsen, a anunțat că Danemarca va furniza echipamente și muniție Ucrainei. Pachetul de ajutor a fost discutat în cadrul unei întâlniri cu ministrul ucrainean al Apărării, Rustem Umierov. Ministrul danez al Afacerilor Externe, Lars Løkke Rasmussen, a subliniat că acest ajutor demonstrează sprijinul neclintit al Danemarcei pentru lupta Ucrainei pentru libertate, în ciuda evenimentelor globale actuale concentrate pe Israel și Palestina.

Danemarca a anunțat în august furnizarea a 19 avioane de luptă F-16 către Ucraina în total. Șeful Ministerului Apărării danez a declarat anterior că primul lot de avioane F-16 ar putea fi livrat Ucrainei în primăvara anului 2024.

Distribuie