Dan Motreanu îi cere demisia lui Marcel Ciolacu

Andri
3 Min Read
Dan Motreanu îi cere demisia lui Marcel Ciolacu

Europarlamentarul Dan Motreanu, prim-vicepreședinte PNL, afirmă că premierul Marcel Ciolacu ar trebui să îşi depună mandatul  dacă proiectul prin care pretinde că sunt eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor va fi respins la CCR. Motreanu afirmă că aceste pensii au fost instituite printr-o lege din 2015, semnată şi de Ciolacu în calitate de iniţiator, şi că proiectul de eliminare a lor votat luni de Parlament este în mod intenţionat neconstituţional.

”Marcel Ciolacu ar trebui să îşi depună mandatul de premier dacă proiectul prin care pretinde că sunt eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor este respins de Curtea Constituţională. Parlamentarii beneficiază astăzi de pensii speciale din cauza unei legi care a intrat în vigoare în 2015, printre semnatari aflându-se Marcel Ciolacu. În toţi aceşti ani, PNL a susţinut că toate pensiile trebuie calculate pe bază de contributivitate. Parlamentul a votat două proiecte ale PNL – privind anularea şi, ulterior, impozitarea tuturor pensiilor speciale, dar, din păcate, au fost respinse de CCR”, a scris Motreanu pe Facebook.

Dan Motreanu remarcă faptul că astăzi Marcel Ciolacu ”se bate cu pumnii în piept” că ar fi eliminat pensiile speciale pentru parlamentari.

”De fapt, proiectul depus de Alfred Simonis (PSD) este în mod intenţionat neconstituţional. În mod incorect, Marcel Ciolacu acuză PNL de faptul că nu a eliminat pensiile speciale ale parlamentarilor. Ce ”uită” Marcel Ciolacu să spună este că şi la precedentul vot referitor la pensiile parlamentarilor a fost supus aprobării tot un proiect al PSD. Şi atunci PSD a anunţat cu surle şi trâmbiţe eliminarea pensiilor speciale. Dar proiectul a fost declarat neconstituţional după ce mai mulţi foşti parlamentari s-au adresat instanţelor. Acum PSD a reluat vechiul proiect”, susţine europarlamentarul liberal.

În replică, Ciolacu a spus azi că el își va continua mandatul, indiferent de opiniile venite de la partenerii de coaliție.

”Categoric! Mă duc la CCR, ca să decid în locul CCR-ului… Trăim într-o țară liberă, în care fiecare este liber să spună ce dorește. Am un program coerent, de care mă voi ține în fiecare zi”, a declarat Marcel Ciolacu.

Distribuie