Cutremurul de marți din Gorj s-a simțit și în Pitești! Clădiri fisurate în OItenia

Andri
1 Min Read
Cutremurul de marți din Gorj s-a simțit și în Pitești! Clădiri fisurate în OItenia

Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 s-a produs, marţi, la ora locală 15,16, în Oltenia, judeţul Gorj, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Seismul s-a simțit și în Argeș.

Aproximativ 20 de apeluri au fost înregistrate, marţi după-amiază, la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, după producerea cutremurului de 5,7 magnitudine pe scara Richter, oamenii sesizând fisuri apărute la anumite construcţii şi elemente de construcţie de la faţada mai multor clădiri care s-au desprins. Bucăți din clădirea Primăriei Târgiu Jiu, coșurile de fum, au căzut în stradă (vezi foto).

Seismul s-a înregistrat la o adâncime de 40 de kilometri şi a fost localizat la 102 km nord de Craiova, 120 km sud-vest de Sibiu şi 146 km vest de Piteşti.

Conform ISU Gorj, pompierii militari efectuează misiuni de patrulare/recunoaştere în teren, iar până la acest moment, la nivelul judeţului Gorj s-a constituit Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei la sediul ISU, pentru monitorizarea operativă a situaţiei.

Distribuie