Curtea de Apel Pitești- decizie în dosarul primarului suspendat din Mioveni

Andri
2 Min Read

Curtea de Apel Piteşti a decis, joi, că dosarul de corupţie al primarului oraşului Mioveni, Ion Georgescu, poate fi judecat de Tribunalul Argeş. Judecătorii au respins, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Ion Georgescu împotriva încheierii din data de 12 ianuarie 2024, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Argeş. Decizia Curţii de Apel Piteşti este definitivă.

Instanţa de fond constatase, pe 12 ianuarie, că Tribunalul Argeş „este competent material şi teritorial” să soluţioneze dosarul în care edilul a fost trimis în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DNA pentru trafic de influenţă. Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în toamna anului trecut, rechizitoriul fiind înregistrat la Tribunalul Argeş pe data de 27 noiembrie. Ion Georgescu se afla la acel moment în arest preventiv, după ce fusese reţinut pe 5 octombrie într-un dosar privind comiterea infracţiunii de trafic de influenţă, el fiind ulterior plasat în arest la domiciliu.

Prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu, a decis, pe 6 octombrie, suspendarea mandatului primarului oraşului Mioveni, în urma arestării preventive.

Tribunalul Argeş a admis, pe 12 martie, înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu controlul judiciar pe o durată de 60 de zile în cazul lui Ion Georgescu, însă decizia nu este definitivă, putând fi contestată de procurori.

Distribuie