Control la Spitalul de Pediatrie Pitești! Nereguli găsite de Prefectură

Andri
2 Min Read
#image_title

Prefectura Argeș anunță că în acest moment este un control în desfășurare la Spitalul de Pediatrie Pitești. Instituția continuă astfel seria controalelor la unitățile medicale. Au fost găsite probleme privind igiena, privind apărarea împotriva incendiilor și infiltrații la etajele superioare.  

“Trei saloane ale Secției Oftamologie necesită igienizare. În Blocul Alimentar, pe unele porțiuni ale plafonului sunt urme de infiltrații cauzate de lucrările care sunt la nivelul superior, iar pavimentul are fisuri.

În Secția ATI nu se asigură normativul de personal medical superior. Din păcate, există doar 2 medici ATI care lucrează cu spitalul în baza unui contract de colaborare. Posturile libere au fost scoase la concurs, dar nu au fost ocupate.

La etajul VI, acolo unde sunt lucrări de reabilitare, când au mers în control, inspectorii ISU au găsit mai multe persoane care au încălcat prevederile legale privind fumatul. Este vorba despre personal al societății comerciale ce se ocupă de lucrări. Firma a fost amendată cu 1000 de lei.

De asemenea, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență au constatat mai multe nereguli pe linie de organizare în instituție în ceea ce privește apărarea împotriva incendiilor. Nu este actualizat planul de evacuare în caz de situații de urgență, nici planurile privind managementul situațiilor de urgență. În incinta unității spitalicești, la secțiile de pe mai multe etaje, paturile mobile sunt mai late decât ușile, lucru care poate afecta evacuarea pacienților în caz de urgență”- a transmis prefectul Radu Perianu.

Distribuie