Control de amploare al ASF la liderul pieței RCA

Andri
1 Min Read
Control de amploare al ASF la liderul pieței RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), a declanșat un control dur la liderul de piața asigurărilor auto obligatorii. Este vorba despre compania Euroins, cel mai mare asigurător RCA din România, cu 31% cotă de piaţă, cu subscrieri totale anuale de peste 500 milioane euro estimate pentru finalul anului 2022.

Controlul va scoate la iveală dacă firma are sau nu nevoie de capital suplimentar, în condiţiile în care a traversat de-a lungul timpului multe situaţii dificile.

„Este în curs de desfăşurare o acţiune de control la această societate. Rezultatele controlului vor fi făcute publice în momentul finalizării acestuia, după parcurgerea tuturor paşilor legali. Până la finalizarea acţiunii, ASF nu poate face publice aspecte cu privire la indicatorii de solvabilitate sau la alţi indicatori care vizează activitatea societăţii“, au spus reprezentanţii ASF pentru ZF.

În ultimii trei ani, ASF a desfăşurat 17 acţiuni de control la societatea Euroins România, ducând la o valoare cumulată a sancţiunilor de peste 16 milioane lei. De la înfiinţarea ASF până în prezent, piaţa asigurărilor a trecut prin trei falimente mari, cel mai mare din istorie fiind cel al City Insurance.

Distribuie