Contabila Primăriei Corbi, trimisă în judecată de DNA. Primăria îi cere aproape două milioane de lei

Andri
2 Min Read
Contabila Primăriei Corbi

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – serviciul teritorial Pitești, au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei Elena Groșanu, la data faptelor contabil în cadrul Primăriei Corbi.

Contabila este acuzată pentru comiterea infracțiunilor de:

– abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (808 acte materiale),

– fals intelectual (106 acte materiale),

– uz de fals (106 acte materiale).

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, în perioada 20 ianuarie 2017 – 12 aprilie 2022, inculpata Groșanu Elena ar fi întocmit, ar fi semnat și ulterior ar fi prezentat la Trezoreria municipiului Curtea de Argeș, un număr de 808 ordine de plată prin care s-ar fi efectuat în mod nelegal plata sumelor de:

– 1.515.683lei către o societate comercială administrată de fiica sa fără să fi existat în realitate o contraprestație efectivă. Pentru a crea o aparență de legalitate, inculpata ar fi completat în fals un număr de 106 ordine de plată potrivit cărora între Primăria Corbi și societatea respectivă ar fi existat relații de natură contractuală.

– 386.102 lei către șase instituții nebancare (CAR), reprezentând contravaloarea ratelor corespunzătoare împrumuturilor contractate de inculpată și rude ale acesteia.

Prin aceste demersuri, inculpata ar fi creat instituției publice unde își desfășura activitatea un prejudiciu de 1.901.786 lei, concomitent cu obținerea unor foloase necuvenite de către alte persoane.

În cauză a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpatei Groșanu Elena. Primăria comunei Corbi, județul Argeș a precizat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 1.901.786 lei, precum și cu eventuale sume accesorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeș cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Distribuie