Contabila Primăriei Corbi, arestată pentru 30 de zile. Prejudiciu uriaș!

Andri
2 Min Read
Contabila Primăriei Corbi

Contabila Primăriei Corbi este acuzată de DNA de abuz în serviciu și fals intelectual. Astăzi contabila a fost prezentată Tribunalului Argeș, care a emis pe numele acesteia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Ea este acuzată că ar fi produs un prejudiciu de 1,9 milioane lei!

Elena Groșanu, contabil în cadrul Primăriei comunei Corbi, județul Argeș, este acuzată de:

-abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (808 acte materiale),

-fals intelectual (106 acte materiale),

-uz de fals (106 acte materiale).

„În perioada 20.01.2017 – 12.04.2022, inculpata Groșanu Elena, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi întocmit, ar fi semnat și ulterior ar fi prezentat la Trezoreria municipiului Curtea de Argeș, un număr de 808 ordine de plată, prin care s-ar fi efectuat în mod nelegal plata sumelor de:

-1.515.683,85 lei, către o societate comercială administrată de fiica sa fără să fi existat în realitate o contraprestație efectivă. Pentru a crea o aparență de legalitate, inculpata ar fi completat în fals un număr de 106 ordine de plată potrivit cărora între Primăria Corbi și societatea respectivă ar fi existat relații de natură contractuală.

-386.102 lei, către șase instituții nebancare (CAR), reprezentând contravaloarea ratelor corespunzătoare împrumuturilor contractate de inculpată și rude ale acesteia.

Prin aceste demersuri, inculpata ar fi creat instituției publice unde își desfășura activitatea un prejudiciu de 1.901.785 lei, concomitent cu obținerea unor foloase necuvenite de către alte persoane.

Inculpatei Groșanu Elena i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”- a transmis DNA, serviciul teritorial Pitești.

Distribuie