Consiliul Județean organizează “Ignat în Argeș”. Vezi când și de ce apelează tot la primari!

Andri
2 Min Read
Consiliul Județean organizează “Ignat în Argeș”. Vezi când și de ce apelează tot la primari!

În timp ce mulți dintre argeșenii de rând se gândesc cu groază cât vor cheltui în luna cadourilor și pentru masa de Crăciun, Consiliul Județean Argeș se pregătește de încă o “pomană” pentru activul de partid. Astfel, CJ va organiza pe 21 decembrie,  la Muzeul Golesti, evenimentul „Tradiții și obiceiuri de Ignat din comuna mea”- cunoscut în anii trecuți (până în 2019, că apoi a luat pauză) drept “Ignat în Argeș”.

Vicepreședintele “cu cultura”, Adrian Bughiu, a nimerit-o, de data asta, mai pe soecificul Consiliului Județean. Obișnuit să închidă (vezi cazul Fanfara Argeșului) sau să reorganizeze instituțiile de cultură, chipurile pentru a realiza economii la bugetul județului, Bughiu întinde acum mâna către primari, în spiritul sărbătorilor de iarnă, ca să participe cu porcii… din dotare.

Avem drept dovadă mesajul trimis către primari, care sună cam așa:

“Consiliul Județean vă invită, domnilor primari, să facem împreună din sărbătoarea Sf Ignat un prilej de a etala specificul fiecărei localitati din Argeș, un județ plin de oameni harnici și gospodari, iubitori de tradiții și de semeni! Invităm fiecare primar ( gospodar) de localitate să participe la Muzeul Golești la sarbatoarea „Traditii și obiceiuri de Ignat din comuna mea” .

Carnea rezultata in urma evenimentului va fi donata unor asezaminte de binefacere ( case de copii sau de batrani). Consiliul judetean va premia cel mai mare porc ( prin cantarire, nu prin masurarea lungimii…) si va acorda trofee de participare”.

Ce e de apreciat că, asemenea anilor trecuți, carnea va fi donată căminelor de bătrâni și copii, care, desigur, sunt administrate de DGASPC Argeș, instituție afaltă tot în subordinea Consiliului Județean.

Distribuie