Consilierii județeni PNL- propunere pentru facilitarea înființării de parcuri industriale

Andri
2 Min Read
Consilierii județeni PNL- propunere pentru facilitarea înființării de parcuri industriale

Consilierii județeni liberali au depus azi la registratura CJ Argeș un proiect de hotărâre prin care se propune înființarea unei societăți comerciale pe acțiuni care să aibă obiect de activitate înființarea și administrarea de parcuri industriale. Anunțul a fost făcut de liderul consilierilor județeni liberali argeșeni, Narcis Sofianu.

“Parcurile industriale pot fi înființate atât de autoritățile administrației publice locale, sau de către persoane fizice sau juridice de drept privat. Din păcate, în Argeș avem un singur parc industrial, pe când în Prahova sunt 16. Alte județe ar trebui să reprezinte modele de bune practici pentru Consiliul Județean. Din păcate, cei care conduc județul de 30 de ani s-au mulțumit să se laude cu ceva la care nu au contribuit deloc- cu bunul mers al uzinelor Dacia Renault. Dar în ultimele trei decenii au dispărut foarte multe unități industirale, unele de renume mondial, precum uzina Aro de la Câmpulung.

Ne dorim să identificăm, la nivelul CJ Argeș, comunități, primari, care să dorească să intre în acest sistem prin care să reușim să atragem  atât investiții românești, cât și străine, pentru dezvoltarea industriei și cercetării din Argeș. Vom avea o problemă de dezechilibu a dezvoltării județului, mai cu seamă după ce vom avea finalizată autostrada Pitești-Sibiu.  Vom identifica terenuri și facilități care pot fi oferite la nivelul acestor parcuri industriale”- a declarat consilierul județean PNL, Narcis Sofianu.

Distribuie