E oficial: Comisie de control la Spitalul Județean! Se verifică activitatea conducerii unității

Andri
2 Min Read
E oficial: Comisie de control la Spitalul Județean! Se verifică activitatea conducerii unității

În ședința de azi a Consiliului Județean Argeș s-a votat o propunere a consilierilor PNL care doresc înființarea unei comisii mixte de control care să verifice activitatea conducerii Spitalului Județean de Urgență Pitești. Unitatea spitalicească este condusă de managerul Adriana Molfea, o fostă angajată a Consiliului Județean. Inițiatorii proiectului de hotărâre au fost consilierii județeni PNL: Narcis Sofianu, Valentin Deaconescu, Manuel Tică, Bogdan David, Emilian David, Florentin Popa, Ion Ilie, Mihail Bărbuceanu și Ion Iana.

Consilieri județeni liberali au propus înființarea unei comisii de control care să verifice activitatea comitetului director al Spitalului Județean de Urgență Pitești. Acțiunea acestora a venit după scandalul provocat în luna iulie de chirurgul Andrei Gaitan, care s-a plâns în spațiul public că face naveta București-Pitești și nu a primit locuință de serviciu. La scurt timp, medicul a anunțat că și-a dat demisia de la Spitalul Județean de Urgență Pitești.

Comisia propusă de liberali va funcționa în perioada 03.10-25.11.2022 și va fi alcătuită dintr-un reprezentat al președintelui CJ Argeș, 7 consilieri județeni și 2 funcționari din cadrul Consiliului Județean Argeș.

Obiectivul comisiei mixte este de a analiza și verifica activitatea comitetului director al Spitalului Județean de Urgență Pitești, pentru perioada 01.01.2020 – 01.07.2022, cu privire la următoarele aspecte:

-modalitatea de stabilire și aprobare a numărului de personal pe categorii și locuri de muncă;

-situația numărului de medici pe secții, raportat la numărul de paturi, la normativele de personal și respectiv la cererea de servicii medicale;

-documentele în baza cărora s-au organizat concursurile/examenele pentru ocuparea posturilor vacante de medici pe specialități;

-procedura Spitalului Județean de Urgență Pitești cu privire la acordarea locuințelor de serviciu, puse la dispoziție de către UAT Pitești/UAT județul Argeș, după caz.

Distribuie