Consilier local piteștean plânge de mila copacilor uscați: “Pare că s-a defrișat tot Piteștiul!”

Andri
2 Min Read
Consilier local piteștean plânge de mila copacilor uscați: “Pare că s-a defrișat tot Piteștiul!”

La ședința de joi a Consiliului Local Pitești, consilierul liberal Răzvan Șerbănoiu a vrut să știe în detaliu cum acționează Salpitflor Green pentru toaletarea copacilor de pe domniul public din municipiu. Practic, consilierul era îngrijorat de soarta copacilor uscați, deși e deja viral un clip din august, când un arbore de pe strada Trivale cade de două ori pe un bolid de lux (o dată de putred ce era și a doua oară din cauza lui “Dorel” de pe buldoexcavator). De asemenea, în sezonul rece, din cauza zăpezii, crăcile uscate ale copacilor devin adevărate pericole pentru pietoni și șoferi, deopotrivă.

“Aș dori o informare de la Salpitflor Green cu copacii care au fost tăiați de pe domeniul public. S-au pus câteva poze și pare că a fost defrișat tot Piteștiul. Și dacă s-au plantat alții în loc, că normal e să plantăm mai mult decât tăiem. (…) Eu m-am chinuit șase luni să tai trei copaci uscați din Turcești. Și vreau să știu în ce stadiu suntem cu achiziționarea acelui scanner, tomograful copacilor, ca să spun așa”- a spus Șerbănoiu în ședință.

Primarul Cristian Gentea a răspuns că în prezent toaletările au loc în cartierele Prundu și Tudor Vladimirescu, de săptămâna viitoare urmând să acționeze în cartierul Trivale. Viceprimarul Gelu Tofan a completat că de la începutul anului au fost înregistrate la Primărie aproximativ 500 de cereri pentru toaletarea arborilor de pe domeniul public.

Distribuie