Colaborarea dintre România și Ucraina: ședință comună, renunțarea la limba moldovenească și tranzitul de produse agricole

Argeș Online
1 Min Read
Colaborarea dintre România și Ucraina: ședință comună

„Ajutăm Ucraina pe toate palierele. Eu luna viitoare voi avea o ședință comună cu Ucraina și o să merg la Kiev cu mai mulți miniștri ca să închidem cât mai multe din colaborarea pe care o avem cu Ucraina”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul României afirmă că Ucraina va renunța la limba moldovenească, conform solicitării Bucureștiului. În privința tranzitului produselor agricole ucrainene, Ciolacu spune că există un dialog adecvat cu prim-ministrul Ucrainei, Denîs Șmîhal, și s-au găsit soluții optime pentru a proteja fermierii și a permite transportul cerealelor.

Marcel Ciolacu și Denîs Șmîhal s-au întâlnit în august la București și au semnat o declaraţie politică pentru cooperarea în asigurarea tranzitului mărfurilor din Ucraina. Au parafat două acorduri privind recunoaşterea actelor de studii și deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei între Sighetu Marmaţiei și Bila Tserkva.

Distribuie