Cod galben de caniculă în Argeș

Argeș Online
2 Min Read
Cod galben de caniculă în Argeș

Meteorologii au emis, joi, o avertizare cod galben de caniculă şi anunţă temperaturi care vor depăşi 37 de grade C, în cele mai multe dintre judeţele ţării. Vineri, valul de căldură se va intensifica, fiind emisă o avertizare cod galben pentru toată ţara.

”Joi, valul de căldură se va extinde în vestul, sudul şi sud-estul ţării, unde va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi”, anunţă ANM. Sursa citată a precizat că temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade, iar cele minime între 18 şi 25 de grade.

De asemenea, a fost emis cod portocaliu pentru vineri.

”Canicula se va intensifica în Crişana şi Banat unde se vor înregistra temperaturi maxime de 37…39 de grade, precum şi în jumătatea de sud a Olteniei şi a Munteniei unde vor fi temperaturi maxime de 39…41 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile minime se vor situa între 19 şi 25 de grade”, arată ANM.

Pe parcursul zilei de sâmbătă (05 august) disconfortul termic se va menţine ridicat în toate zonele de câmpie şi va mai fi caniculă local în regiunile.

Distribuie