Coafura rezistă: Moțiunea împotriva Ligiei Deca, respinsă

Andri
1 Min Read

Camera Deputaţilor a respins, marţi, moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei, Ligia Deca. S-au înregistrat 81 voturi pentru, 189 contra, iar nouă deputaţi nu au votat.

Moţiunea simplă, intitulată „Un ministru care minte nu poate gestiona Educaţia” a fost depusă de deputaţii USR şi cei de la Forţa Dreptei şi dezbătută luni în plenul Camerei.

Semnatarii documentului susțin că Ligia Deca a încercat să măsluiască rezultatele de la testele PISA, alegând convenabil doar cifrele pe care și le dorește.

“Nu există reformă cu efect instantaneu în educaţie. PISA 2022 ne arată că elevii din familii cu venituri mici și nivel de educație redus obțin performanțe mai scăzute la lectură, științe și matematică. România nu își permite să irosească resursă umană. De aceea, prin măsurile integrate prevăzute în Legea învățământului preuniversitar, burse școlare, curriculum centrat pe formarea competențelor, predarea adaptată și diferențiată, Programul „Învățare remedială”, susținerea financiară a profesorilor din mediul rural, zone prioritare de investiții în educație și desegregare putem susține fiecare elev să își atingă potențialul”- a declarat Ligia Deca luni, la dezbaterea moțiunii.

Distribuie