A început organizarea de șantier pe lotul 4 al autostrăzii Pitești-Sibiu

Andri
2 Min Read
A început organizarea de șantier pe lotul 4 al autostrăzii Pitești-Sibiu

CNAIR a anunțat că firma de construcții  PORR (Austria) a început organizarea de șantier pe lotul 4 al autostrăzii Pitești-Sibiu. Lotul 4, Curtea de Argeș -Tigveni are o lungime de 10 kilometri, este primul tronson de autostradă care se construiește în zona de munte și primul lot cu tunel care întră în execuție.

Durata de realizare este de 44 de luni, a anunțat CNAIR :  ,,Antreprenorul secțiunii 4, Tigveni-Curtea de Argeș, al Autostrăzii Sibiu-Pitești a început lucrările pentru amenajarea organizării de șantier. În perioada următoare se vor monta două stații de betoane, una fiind dedicată strict pentru materialul folosit la tunel. Secțiunea 4 are o lungime de 9,86 km, particularitatea acestei secțiuni fiind un tunel rutier cu o lungime de 1,3 km, format din două galerii, una pentru fiecare sens de mers.”

Contractul pentru lotul 4 Curtea de Argeș – Tigveni a fost semnat cu PORR (Austria) pe 15 noiembrie 2021, pentru o ofertă de aproape 1,7 miliarde lei, adică 340 de milioane de euro (34 milioane de euro/km). Termenul de execuție este de 44 de luni de la emiterea Ordinului pentru Începerea Lucrărilor (OIL), iar cea mai dificilă lucrare de artă este tunelul de 1,3 kilometri de la Momaia, primul tunel veritabil de autostradă cu traseu în zona de munte din țară.

Distribuie