Ciucă: “Mesajul protestatarilor a fost auzit și înțeles”

Andri
2 Min Read

Preşedintele PNL și al Senatului, Nicolae Ciucă, susține că Parlamentul se va mobiliza pentru a permite intrarea în vigoare, „cât mai repede”, a soluţiilor Guvernului la problemele semnalate de agricultori şi de transportatori. Acesta a scris luni pe Facebook că a convocat o sesiune extraordinară a Senatului, în luna ianuarie parlamentarii având vacanță parlamentară.

„Mesajul protestatarilor a fost auzit şi înţeles. Vom lucra împreună cu aceştia şi în continuare pentru a găsi cele mai bune metode de sprijin în două domenii cheie pentru economia României. Am convocat Biroul Permanent al Senatului în această dimineaţă, pentru deschiderea unei sesiuni parlamentare extraordinare. Forul legislativ se va mobiliza astfel pentru a permite intrarea în vigoare, cât mai repede, a soluţiilor Guvernului la problemele semnalate de agricultori şi de transportatori. Protestele sunt justificate, iar rezolvarea nemulţumirilor oamenilor poate să vină numai prin dialog”, afirmă Ciucă.

Ciucă subliniază, totodată, că miniştrii liberali sunt implicaţi „întru totul” în soluţionarea revendicărilor şi acordă tot sprijinul în acest sens Ministerului Agriculturii şi Ministerului Transporturilor.

„Pe partea executivă, miniştrii liberali sunt implicaţi întru totul în soluţionarea revendicărilor şi acordă tot sprijinul în acest sens Ministerului Agriculturii şi Ministerului Transporturilor. Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunţat că se va iniţia programul „Rabla pentru tractoare şi maşini agricole”, finanţat prin Administraţia Fondului de Mediu. Astfel, fermierii vor putea primi un ajutor de 30.000 euro pentru înnoirea utilajelor”, punctează Ciucă.

Distribuie