Circ total la învestirea Guvernului Ciolacu. S-au împărțit trandafiri și s-au ținut momente de reculegere!

Andri
2 Min Read
Circ total la învestirea Guvernului Ciolacu. S-au împărțit trandafiri și s-au ținut momente de reculegere!

Deși rezultatul era previzibil, parlamentarii opoziției au făcut circ azi în Parlament, la votul de învestitură pentru Guvernul Ciolacu.  Parlamentarii din Forța Dreptei au distribuit, în plenul Parlamentului, câte 3 trandafiri și câte un formular de adeziune la PSD parlamentarilor din Partidul Național Liberal care vor vota învestirea Guvernului Ciolacu. Președintele PNL și al Senatului, Nicolae Ciucă nu a răbdat umilința la adresa PNL și a tunat către Orban: „Domnu’ Orban, când ați fost premier cu PSD v-a plăcut!”

Liderul AUR, George Simion, a anunțat din capul locului că partidul său va boicota ședința de votare a Guvernului Ciolacu.

„Iobagii lucrau 52 de zile dintr-un an pentru stat. Românii lucrează acum, săptămânal, două din cinci zile pentru stat, este mai rău!”- a spus Simion de la tribuna Parlamentului.

Senatorul independent Diana Șoșoacă a vorbit despre mineriade, dar a propus și ținerea unui moment de reculegere.

”Avem un moment trist în această zi, în care comemorăm ziua în care a murit marele nostru poet național, Mihai Eminescu. Vă rog, frumos, în memoria lui Mihai Eminescu să păstrăm un moment de reculegere. Un președinte al României, în zilele de 13-15 iunie, a instigat la omor români contra români. Domnule președinte de ședință, ați fost militar de carieră, ați fost prim-ministru, vă rog să păstrăm un moment de reculegere”, a spus Șoșoacă.

Deputatul Ionuț Moșteanu, purtător de cuvânt al USR, l-a acuzat pe Nicolae Ciucă de faptul că nu știe să conducă ședințele din Parlament, după ce Diana Șoșoacă a solicitat mai multe minute pentru parlamentarii independenți sau neafiliați.

Parlamentarii USR au venit în Parlament, pe holuri, cu „Roata norocului”, afirmând: „Coaliția dezastrelor câștigă”.(vezi foto)

“Ura și dezbinarea nu mă caracterizează. Este timpul ca România să se ridice prin respect și demnitate, aceasta este viziunea pentru care vă cer votul”- a spus de la tribuna Parlamentului premierul desemnat, Marcel Ciolacu.

Distribuie