Cioloș i-a făcut plângere penală premierului Ciolacu

Andri
2 Min Read

Europarlamentarul Dacian Cioloș, lider al partidului REPER și fost prim-ministru, a depus luni o plângere penală la Parchetul General împotriva premierului Marcel Ciolacu. Plângerea vizează dosarul Roșia Montană și declarațiile anterioare verdictului, atunci când membrii Guvernului se plângeau că România ar putea pierde acest proces.

”Am depus un denunț împotriva lui Marcel Ciolacu pentru răul pe care l-a făcut cu bună știință sau din prostie în cazul Roșia Montană. Nu pot să accept ca cetățean, ca europarlamentar, nu pot să accept ca un demnitar al statului român, prin declarații și acțiuni pe care le face să afecteze interesele statului român. De luni de zile sunt demonizat de mașinăria de comunicare și de propagandă a PSD și a lui Marcel Ciolacu pentru că am avut curajul să depunem dosarul Roșia Montantă la UNESCO. În cele din urmă s-a dovedit că exact asta a ajutat România în procesul cu cei de la Gabriel Resources. Sunt convins că procurorii vor face ceea ce este necesar pentru a clarifica această situație”, a spus Dacian Cioloș.

De altfel, Cioloș nu e singurul care consideră că a fost ceva dubios cu declarațiile lui Ciolacu și ai altor membri ai Guvernului, care se plângeau în ultimele săptămâni că vom pierde peste 6 miliarde de euro. Liderul USR, Cătălin Drulă, a anunțat din ziua verdictului că va depune plângere penală la DNA pentru manipularea pieței de capital și subminarea economiei naționale.

“Noi vom depune plângere penală la DNA. Pentru manipularea pieţei de capital şi subminarea economiei naţionale, v-am spus că vom sesiza inclusiv reglementatorul pieţei de capital din Ontario, din Canada, unde este listată Gabriel Resources, compania din spatele proiectului Roşia Montană, pentru că manipularea pieţei de capital înseamnă că unor oameni le sunt furaţi banii pe baza unor afirmaţii false”, a spus Cătălin Drulă într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă de USR.

Distribuie