Ciolacu: “Nu vorbim de USL 2. Putem veni cu un program de țară comun”

Andri
2 Min Read
Ciolacu

După ce marți s-a vorbit, pe surse, despre “Blocul Democratic”, o alianță electorală între PSD și PNL la alegerile de la anul, liderii politici își nuanțează afirmațiile. Astfel, premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că PSD şi PNL ar putea propune un program de ţară comun la alegerile de anul viitor, dar că nu a fost luată o decizie în acest sens, informează Agerpres. Precizările au fost făcute după ce premierul a fost întrebat dacă este luată în calcul varianta unui candidat comun PSD-PNL, la alegerile prezidenţiale.

„De obicei, în politică, niciodată nu spui niciodată. Nu a fost această discuţie până acum. Dar au existat discuţii, până la urmă, ca între colegi. Am văzut ce a declanşat declaraţia mea. Au fost discuţii şi de liste comune. Nu vorbim de un USL 2. În cazul în care noi simţim că românii au încredere în această coaliţie, putem veni cu un program de ţară şi cu o abordare comună în anul următor. Nu este o decizie, este o discuţie”, a arătat premierul, într-o declaraţie acordată presei.

Întrebat dacă PSD ar putea renunţa la o candidatură pentru prezidenţiale, în favoarea PNL, Ciolacu a replicat că primul obiectiv îl reprezintă alegerile europarlamentare. „Momentan, să depăşim alegerile europarlamentare. (…) În schimb, cu adevărat, după 20 de ani de preşedinte de dreapta, cum se spune, cred că e cazul ca România să aibă şi un preşedinte de stânga”, a adăugat Ciolacu.

Distribuie