Ciolacu la Dacia: “Nu mai dăm 10.000 euro să-ți iei mașină electrică de 200.000”

Andri
2 Min Read

Premierul Marcel Ciolacu a fost miercuri la uzina Dacia, din Mioveni, unde s-a întâlnit cu cei din conducerea companiei. Ciolacu a încercat să explice de ce statul a redus aproximativ la jumătate subvențiile pentru mașinile electrice noi, în 2024, prin programul Rabla.

“Nu sunt de acord să mai dăm 10.000 de euro să-ţi iei o maşină electrică de 200.000 de dolari sau euro. Prefer la programul Rabla să mergem pe maşinile produse în România. Prioritate au, normal, cele pe criteriul verde şi cred că în acest moment intrăm într-o normalitate”, a declarat Ciolacu.

După ce a văzut noul Duster, Ciolacu a anunțat că toate mașinile Guvernului ar trebui să fie Dacia.

„Fac un anunţ foarte clar. Din acest moment, Guvernul României şi premierul României vor folosi un singur brand, respectiv Dacia. Brandul Guvernului României trebuie să fie principalul producător de autoturisme. Maşina mea, ca şi prim-ministru, din acest moment va fi Dacia Duster. Cred că aşa este corect în orice stat democratic şi în orice economie. Cum în Franţa maşina Guvernului şi maşina autorităţilor este Renault, în România maşina autorităţilor şi a primului ministru trebuie să fie Duster. Am avut o mare plăcere să aflu că tot designul, toată concepţia, de la tot sistemul electronic, sunt toate creaţia unor români”, a spus premierul la Mioveni.

Distribuie