Ciolacu către ministrul Simona Bucura: “Demiteți directorii AJPIS din teritoriu!”

Andri
2 Min Read
Ciolacu către ministrul Simona Bucura: “Demiteți directorii AJPIS din teritoriu!”

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut în ședința de Guvern de azi ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, să suspende din funcție șefii Agențiilor Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) din județele unde controalele au scos la iveală probleme în căminele de bătrâni.

În această situație se află și Elena Grigorescu, directorul liberal al AJPIS Argeș, care tace strategic încă de la începutul scandalului cu azilele de bătrâni. Asta în condițiile în care au fost date amenzi de două milioane lei în județ, iar două locații au fost închise (un cămin privat și o locuință de la CITO Tigveni).

“Îi cer doamnei ministru al Muncii, Simona Bucura Oprescu, să suspende din funcție directorii AJPIS din județele unde au fost găsite probleme la azilele de bătrâni, până la finalizarea anchetelor disciplinare. În unele centre erau condiții de Evul Mediu. Există o situaţie, sincer, de netolerat: judeţe unde s-au găsit centre fără autorizaţie, centre care funcţionau clandestin – toate sub ochii funcţionarilor statului român. Plus alte centre cu probleme grave închise sau cu activitatea suspendată. Din punctul meu de vedere este inadmisibil acest lucru.

Am descoperit că este o problemă uriașă și cu munca la negru. Din punctul meu de vedere, este clar că ITM nu și-a făcut datoria. Trebuie să fim curajoși și să cerem desființarea unor instituții cu totul! Cer Consiliilor Județene să schimbe din funcții directorii DGASPC care e evident că nu și-au făcut treaba. Altfel, tot dânșii vor răspunde în fața electoratului”- a spus premierul Ciolacu.

Distribuie