Cardurile sociale – încărcate cu sumele aferente lunii august

Argeș Online
1 Min Read
Cardurile sociale- încărcate cu sumele aferente lunii august

Toate cardurile sociale au fost încărcate cu sumele pentru alimente aferente tranşei pe luna august, din datele comunicate de ministerul de resort, a anunţat premierul Marcel Ciolacu, în ședința de Guvern de azi. El a precizat că aceste programe vor fi continuate şi în exerciţiul financiar viitor.

„Tot astăzi avem o veste bună şi de la Ministerul Fondurilor Europene: toate cardurile sociale au fost încărcate cu sumele pentru alimente aferente tranşei pe luna august. Vorbim de 2,4 milioane de români care au primit un sprijin de 250 de lei din partea statului. În acest moment există o diferenţă de 90.000 de noi beneficiari eligibili şi, imediat după ce vor fi emise cazurile pentru aceste persoane, ele vor fi alimentate cu banii necesari”, a declarat Marcel Ciolacu, vineri, în cadrul şedinţei de Guvern.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a început, la 1 iunie 2022, procesul de emitere, distribuire și încărcare a voucherelor sociale oferite prin programul guvernamental „Sprijin pentru România”. Peste 2,5 milioane de români, aflați în situații de deprivare materială sau risc de sărăcie, primesc aceste ajutoare în valoare de 250 lei la 2 luni.

Distribuie