Blocaj total! Programul “Casa Verde”- contestat și de o firmă din Argeș

Andri
3 Min Read
Noua sesiune a programului „Casa Verde Fotovoltaice” va demara pe 19 mai

Programul Casa Verde Fotovoltaice se confruntă cu noi probleme în instanță, după ce o altă firmă din cele respinse de Administrația Fondului pentru Mediul a dat instituția în judecată. De data aceasta este vorba de o firmă din județul Argeș, Network Connections Project SRL din Pitești, conform profit.ro.

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunțat, marţi 26 septembrie, că Programul Casa Verde Fotovoltaice se suspendă ca urmare a unei Hotărâri a Curţii de Apel Oradea într-un dosar deschis de una dintre firmele care nu a fost validată ca şi instalator. Instituţia susţine că întreaga procedură a fost respectată şi va depune toate eforturile pentru reluarea programului.

Firma argeșeană susține că vina pentru această situație aparține platformei AFM prin care s-a făcut comunicarea și s-au trimis documentele solicitate. Mai exact, administratorul firmei, Gheorghe Dovlecel, a explicat  că atunci când a vrut să încarce în platformă răspunsul pentru AFM conform căruia deține Atestatul de tip C1A, precum și atestatul respectiv nu s-a încărcat decât răspunsul, nu și documentul solicitat.

Network Connections Project SRL din Pitești încearcă astfel să fie reprimită în program, după ce s-a regăsit pe o listă cu alți 95 de instalatori respinși, iar în dreptul său scria: “Motiv respingere: Nu au fost transmise documentele solicitate în etapa de remediere, respectiv nu s-a transmis Atestatul de tip C1A, nefăcându-se dovada faptului ca sunt îndeplinite condi țiile privitoare la competențele de tip B, conform art. 11 alin. 1, lit. i) din ghidul de finanțare.”

Firma din Pitești a deschis două procese în urmă cu o lună la Tribunalul Argeș: unul pentru suspendarea deciziei inițiale prin care a fost respinsă înscrierea firmei în program pentru că i-ar fi lipsit un anume tip de certificat, și al doilea pentru anularea deciziei AFM, prin care i-a fost respinsă și contestația la eliminarea din program. În același timp, avocații firmei argeșene au cerut oprirea programului Casa Verde până la reprimirea în program a firmei eliminate de AFM.

Joi, Tribunalul Argeș a stabilit că își declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Curţii de Apel Piteşti- Secţia a II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal, care încă nu a stabilit un termen de judecată.

Distribuie