Black Friday pe piața de energie: Guvernul a spus azi stop ofertelor nesimțite!

Andri
2 Min Read
Black Friday pe piața de energie: Guvernul a spus azi stop ofertelor nesimțite!

În timp ce furnizorii de energie electrică se întrec în oferte care mai de care mai păguboase pentru populație (vezi foto oferta CEZ trimisă clienților casnici zilele acestea), Guvernul a făcut în sfârșit un pas decisiv pentru reglementarea pieței. După o serie de bâlbâieli și liberalizarea dezastruoasă a pieței, se pare că lucrurile merg acum pe drumul cel bun.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat vineri forma finală a ordonanței pe energie. Aceasta a fost adoptată în ședința de Guvern. Va exista însă și un vot în Parlament săptămâna viitoare. Se trece practic la o piață semireglementată, cu prețuri maxime impuse de stat. Ordonanța va fi aplicabilă până în martie 2025.

„Vom menține prețul la energie electrică pentru consumatorii casnici de 0,68 lei pentru cei care consumă până la 100 de kw și 0,80 lei pentru cei care consumă între 100 și 255 de kw. Vom menține prețul de 1 leu pentru IMM-uri și noutatea care apare prin acest mecanism este că vom asigura un preț pentru marii consumatori de 1,3 lei. De asemenea, consumatorii casnici care consumă peste 255 de kw vor beneficia de același preț cu specificația că diferit față de prevederile anterioare primii 255 de kw vor fi plătiți la valoarea de 0,80 lei. Astfel, protejăm populația și asigurăm competitivitatea produselor românești”, a declarat premierul.

Distribuie