Avertisment dur al lui Biden către Khamenei: SUA vor răspunde la acțiunile Iranului

Argeș Online
2 Min Read

Joe Biden, președintele Statelor Unite, i-a transmis un avertisment dur ayatollahului Ali Khamenei, liderul suprem din Iran, potrivit căruia SUA vor răspunde dacă Iranul va continua să acționeze împotriva trupelor americane prezente în Orientul Mijlociu. Acest avertisment vine în contextul în care Pentagonul a raportat că bazele irakiene au fost lovite de zece ori, iar cele siriene de trei ori, cu ajutorul dronei și rachetelor.

Conform informațiilor furnizate de USA Today, peste 20 de militari americani au fost răniți în atacuri care au avut loc în timpul conflictului între Hamas și Israel. În încercarea de a descuraja eventuale ostilități suplimentare, SUA au trimis două portavioane și grupurile lor de luptă în extremitatea estică a Mării Mediterane.

Pat Ryder, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a subliniat că există o perspectivă reală a unei escaladări semnificative împotriva militarilor americani din Orientul Mijlociu, pe termen foarte scurt. Ryder a menționat că această escaladare este anticipată să vină din partea forțelor iraniene proxy și, în cele din urmă, din partea Iranului însuși.

În acest context tensionat, Joe Biden a emis mai multe avertismente către Hezbollah, una dintre grupările iraniene proxy, cerându-le să nu profite de pretextul războiului pentru a lansa atacuri împotriva SUA sau a aliaților săi. Președintele american a făcut clar că SUA va răspunde cu fermitate la orice agresiune îndreptată împotriva trupelor americane.

Distribuie