Autoritățile din Iran au dezamorsat 30 de bombe și au reținut 28 de „teroriști” ISIS

Argeș Online
1 Min Read
Autoritățile din Iran au dezamorsat 30 de bombe și au reținut 28 de "teroriști" ISIS

Autoritățile din Iran au neutralizat 30 de bombe menite să explodeze simultan în Teheran și au reținut 28 de „teroriști” legați de ISIS, potrivit agenției de știri Tasnim din Iran, citată de Azernews, conform Al Arabiya.

„Unii dintre membri sunt din ISIS, iar infractorii au o istorie de afiliere cu grupuri [extremiste] în Siria, Afganistan, Pakistan și regiunea Kurdistanului din Irak”, a adăugat Ministerul iranian al Informațiilor într-o declarație.

Atacurile orchestrate urmăreau să submineze securitatea din Iran, să-l prezinte ca fiind instabil și să inducă frică, a afirmat ministerul, adăugând că atacurile planificate urmau să aibă loc în aniversarea protestelor anti-regim de anul trecut, declanșate de moartea lui Mahsa Amini.

ISIS a revendicat mai multe atacuri în Iran, inclusiv atentatele cu bombe din 2017 care au vizat parlamentul Iranului și mormântul fondatorului Republicii Islamice, Ruhollah Khomeini. Mai recent, ISIS a revendicat responsabilitatea pentru un atac asupra unui sanctuar Shia în octombrie anul trecut, în care 15 persoane au fost ucise în orașul sud-vestic Shiraz.

Distribuie