Autobuzele din zona metropolitană Pitești vor avea indicativul M

Andri
2 Min Read

Liniile metropolitane de autobuze de la Piteşti vor avea indicativul ‘M’, pentru a le diferenţia de cele urbane, au anunţat, miercuri, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public şi operatorul regional de transport Publitrans 2000.

Potrivit unui comunicat de presă, modificarea va fi făcută începând cu data de 18 martie, pentru a facilita o identificare mai precisă a liniilor metropolitane în raport cu liniile urbane.

Sursa citată precizează că, începând cu aceeaşi dată, linia M6B va fi operaţională pe traseul Izvorani – Ştefăneşti blocuri. De asemenea, pentru a satisface cererea de transport a locuitorilor oraşului Ştefăneşti, traseul liniei M9B va fi prelungit, având ca nou punct terminus Calea Bucureşti din municipiul Piteşti.

„Transportul se va efectua cu mijloace de transport noi şi moderne, echipate cu sisteme de climatizare şi informare a călătorilor, camere de supraveghere video şi adaptate nevoilor persoanelor cu dizabilităţi. Programul de circulaţie va fi afişat în toate staţiile de parcurs, putând fi accesat şi pe site-ul publitrans2000.ro, precum şi prin intermediul butonului de planificare a călătoriei prin Google Maps”, se mai menţionează în comunicat.

Operatorul regional de transport Publitrans 2000 acoperă în prezent 16 trasee urbane în municipiul Piteşti, precum şi nouă trasee metropolitane.

Traseele metropolitane de transport public asigură legătura între municipiul Piteşti şi cinci localităţi: oraşul Ştefăneşti şi comunele Bascov, Bradu, Mărăcineni şi Oarja. 

Distribuie