Austria se opune intrării României în spațiul Schengen. Bode: “Problemele de migrație nu ne pot fi imputate”

Andri
1 Min Read
Austria se opune intrării României în spațiul Schengen. Bode: “Problemele de migrație nu ne pot fi imputate”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat azi că problemele de migraţie cu care se confruntă Austria nu pot fi imputate României. Declaraţia ministrului vine după ce Austria a anunţat că-şi menţine împotrivirea faţă de aderarea României şi Bulgariei la Schengen. Bode reiterează că România îndeplineşte toate condiţiile tehnice pentru aderarea la spaţiul Schengen.

„În mod categoric, ţara noastră nu poate fi sancţionată nemeritat şi nejustificat pentru această situaţie. Nu prin România trece fluxul migratoriu şi nu România este generatoarea acestui flux. Fără doar şi poate, România îndeplineşte toate condiţiile tehnice pentru aderarea la spaţiul Schengen. Rapoartele rezultate în urma celor două misiuni de evaluare ale României au fost pozitive şi au fost dezbătute în grupuri de lucru inclusiv cu participarea reprezentanţilor Austriei”, a scris ministrul de Interne, Lucian Bode, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul de interne al Austriei, Gerhard Karner, își menține dreptul de veto împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Ministrul a contrazis informațiile din presă potrivit cărora Austria ar putea ceda la Consiliul miniștrilor de interne din 8 decembrie de la Bruxelles.

Distribuie