Atac cu drone executat de ruși asupra localității Orlovka / Ucraina de la frontiera cu România

Dragoș Ghiță
2 Min Read
Atac cu drone executat de ruși asupra localității Orlovka / Ucraina de la frontiera cu România

Forțele armate ruse au executat (noaptea 05-06.10.2023) un atac aerian cu drone de tip Shahed (de producție iraniană) asupra localității Orlovka de la frontiera cu România.

Atacul asupra localității Orlovka a vizat infrastructura vamală și portuară și nu s-a soldat cu victime, ci doar cu pagube materiale (un depozit de gârne a fost distrus, nouă camioane au fost incendiate și pontonul de acostare a bacurilor din Punctul de Trecere a Frontierei Orlovka a fost scufundat) .

În urma atacului Poliția de Frontieră română a anunțat (dimineața de 06.10.2023) că „Traficul prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Isaccea este închis total din cauza atacurilor de azi noapte de pe partea ucraineană (PTF Orlovka). Astfel, traficul pe ieșire este redirecționat către Galați Rutier. Cele două bacuri care asigura traversarea de pe un mal pe altul al Duăarii sunt ancorate, în prezent, pe malul romanesc”.

De asemenea, potrivit primarului localității Isaccea, Anastase Moraru, în urma atacului forțelor ruse, pontonul de acostare a bacului de pe partea ucraineană a fost scufundat și, din această cauză, pentru o perioadă de timp (neprecizată exact) nu se va mai putea circula prin punctul de trecere a frontierei de la Isaccea.

Câțiva martori oculari de pe malul românesc al Dunării au filmat atacul cu drone executat de ruși și în imaginile distribuite de aceștia pe rețelelde de socializare pot fi observate gloanțele trasoare ale apărării antiaeriene ucrainene din Orlovka, trase pentru respingerea atacului și doborârea dronelor, precum și impactul unei drone care a căzut în zona Vămii Orlovka și explozia puternică generată în urma impactului.

Distribuie