ASF vrea aplicarea prețurilor la RCA din martie 2022

Andri
2 Min Read
ASF vrea aplicarea prețurilor la RCA din martie 2022

Planurile ASF pentru piaţa RCA, ca urmare a prăbuşirii Euroins, este de a se reîntoarce la preţurile din luna marite 2022, noi măsuri de compensare a eventualelor mici piederi şi un proiect de lege prin care contribuţia către Fondul de Garantare se va transforma în contribuţie specială, a spus Cristian Roşu, vicepreşedinte ASF în cadrul audierii din Senat, citat de Ziarul Financiar.

“Nu este vorba de plafonare, nici de îngheţare, ci de o reîntoarcere la preţurile din martie 2022. Propunerae noastră către Ministerul de Finanţe este de vânzare efectivă la tarifele anului 2022. Având în vedere calculele şi componentele tarifelor de referinţă, am discutat cu companiile de asigurări care fac RCA pe piaţa românească şi au făcut simulări pe propriile portofolii, iar această diferenţă care ar putea să existe, am convenit că împreună, în afară de acest pachet primar, mai venim cu câteva lucruri de compensare a eventualelor mici pierderi”, a spus Cristian Roşu.

El a mai explicat că în primul rând, în martie 2022, media distribuţiei pe aceste poliţe RCA era de peste 12%, iar în acest moment se blochează această distrbiuţie la 5%.

“Din acest loc dăm o marjă de 7-8% de acoperire a eventualelor piederi semnalare. Venim cu o altă măsură prin care anulăm contribuţia pe care asigurătorii o plăteau. Există un proiect de lege care prin adoptarea sa, contribuţia către Fondul de Garantare se va transforma în contribuţie specială. Acesta este un credit pe care îl vor acorda FGA, pe care îl vor recupera. Acesta nu se va regăsi în cheltuiala directă din preţul final”, a mai adăugat Cristian Roşu.

Distribuie