Argeșenii se plâng din nou de condițiile mizere de la proba practică de obținere a permisului auto: “Ca niște vite…”

Andri
3 Min Read
Argeșenii se plâng din nou de condițiile mizere de la proba practică de obținere a permisului auto: “Ca niște vite...”

Instituția Prefectului Argeș și Primăria Pitești nu sunt în stare să colaboreze pentru a rezolva o eternă problemă:condițiile mizerabile de așteptare pentru candidații la proba practică de obținere a permisului auto. Singura îmbunătățire făcută, de-a lungul anilor, a fost instalarea a trei toalete ecologice în parcarea de la stadionul Nicolae Dobrin. În rest, nimic schimbat față de acum câteva decenii.

Condițiile precare în care se desfășoară proba practică a examenului au fost evidențiate de o doamnă (Betina Vulpe Blaha), pe o rețea de socializare. Aceasta a descris, de curând, cam cum se desfășoară proba.

“De fiecare dată când am dat, mi-a fost extrem de frig, ori foarte cald, m-a plouat ori m-a bătut vântul. Din fericire nu m-a plouat cu găleata și nu m-a nins rău niciodată. Dar pe alții, da.  Pe lângă minim trei ore de așteptare grea, a trebuit să îndur de fiecare dată astea.

Plus prezența a doar trei wc-uri uneori curate, alteori insalubre, desigur și fără apă sau hârtie igienică. Căci fiind doar trei si fara condiții, cum sa se mențină curate? Sunt doar vreo trei bănci pentru cel puțin câteva sute de oameni, dacă nu chiar mii uneori.

Un singur magazinaș cu prețuri enorme, care uneori nu are nici apă sau șervețele. Nici măcar o prelată de adăpostit… Asta înseamnă că sute sau mii de oameni din Pitești și împrejurimi trebuie să stea afară așteptând.

Nu, nu putem pleca în mașini decât prea puțin, pentru că unii nu au unde și oricum trebuie să stea la magazinul de care vă spuneam ca să audă când suntem strigați.

Dacă examinatorii pică un elev în cinci minute, dacă acesta nu vrea să continue, trec la următorul și tot așa, iar în felul acesta cei examinați trebuie să stăm mereu în alertă ca nu cumva să nu auzim când suntem strigați.

În era tehnologiei, în loc să existe un ecran mare într-o sală de așteptare, unde să vedem când suntem programați, se întâmplă așa. Ca niște vite…

Deși fiecare polițist ar putea ca după ce pică un elev să aștepte până când este rândul următorului. Pentru că sunt plătiți de noi și au un program. S-ar putea suplimenta nr lor sau să fie și instructorii examinatori. Soluții se pot găsi”- a scris respectiva.

Din păcate, aspectele semnalate nu îi sensibilizează pe cei cu putere de decizie, de ani de zile, iar Serviciul de Permise și Înmatriculări, aflat în subordinea Instituției Prefectului, continuă să organizeze proba practică a examenului pentru obținerea permisului auto în condiții jalnice.

Distribuie