Argeșeanul Valeriu Gheorghiță, șeful vaccinării- desființat: “Ați încercat să mușamalizați cazurile de efecte adverse!”

Andri
2 Min Read
Argeșeanul Valeriu Gheorghiță

De fel din comuna argeșeană Izvoru, colonelul Valeriu Gheorghiță a fost președintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Performanțele sale în această funcție au fost mediocre, ba chiar fiind acuzat de fostul purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății, din perioada ianuarie- martie 2021, profesorul Bogdan Oprea, că a încercat să ascundă cazurile de reacții adverse la vaccin. Profesorul a descoperit că a fost publicat raportul CNCAV privind vaccinarea, rezultatele tânărului colonel fiind jenante: doar 41,85% dintre români au fost convinși să se vaccineze anti-Covid. Oficial au existat 41.486 reacții adverse la vaccinare- pe care cei din CNCAV s-au chinuit să le ascundă.

În plus, în raportul Comitetului se mai spune că „toate acțiunile au fost implementate fără un buget alocat acțiunilor campaniei de informare şi de educare a populației”, dar din datele publice rezultă că guvernul a oferit mass-media cel puțin 50 de milioane de euro pentru campania de informare.

Bogdan Oprea, specialist în comunicare, acum profesor la Facultatea de Jurnalism, a declarat pentru “Libertatea”: “Nu voi uita niciodată cum colonelul Gheorghiță s-a enervat când am comunicat public de la Ministerul Sănătății primul caz de efect advers – o femeie cu pareză facială. Gheorghiță spunea că e atac de panică, noi aveam pe masă diagnosticul cu parafa unui neurolog”.

Profesorul susține că luni seara, 9 ianuarie 2023, căuta ceva legat de vaccinare, pentru studenți și a dat de Raportul CNCAV, despre care nimeni nu fusese anunțat că a fost publicat. “Raportul a fost publicat pe 12 iulie 2022 pe pagina Ro-Vaccinare. Absolut îngrijorător, raportul publicat pe ascuns ne arată, în premieră, partea pe care autoritățile s-au chinuit atât de mult s-o ascundă și s-o mușamalizeze: raportările de efecte adverse. Raportul de activitate al CNCAV indică acum, negru pe alb, 41.486 de reacții adverse post-vaccinare indezirabile (RAPI) (pag. 29)”- a susținut Oprea.

Distribuie