Argeș: Indemnizații de creștere a copilului obținute prin fals

Andri
1 Min Read

Polițiștii fac marți 14 percheziții domiciliare în capitală și în mai multe județe într-un dosar în care administratorii unei firme sunt cercetați pentru că ar fi facilitat înregistrarea unor contracte de muncă fictive, în baza cărora s-a solicitat acordarea indemnizației pentru creșterea copilului.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova fac 14 percheziții domiciliare în municipiul București și în județele Argeș, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Ilfov și Prahova, într-o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals informatic și fals în declarații.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019 – 2021, administratorii unei firme din București ar fi facilitat înregistrarea a 11 contracte de muncă fictive, iar, ulterior, în baza acestora, s-a solicitat acordarea indemnizației pentru creștere copil. Totodată, 14 persoane vor fi duse la audieri.Prejudiciul cauzat este de aproximativ 1.400.000 de lei.

Distribuie