I.P.J. ARGEȘ – Buletin de presă din 26 septembrie 2023

Argeș Online
11 Min Read
I.P.J. ARGEȘ - Buletin de presă din 26 septembrie 2023

Reținuți de polițiști

 

 

În ziua de 25 septembrie a.c., în jurul orei 16:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au fost sesizați, de către o femeie din localitatea Rătești, cu privire la faptul că, în cursul zilei, fostul concubin a pătruns în locuința sa, încălcând, astfel, ordinul de protecție, emis de către instanța competentă, ar fi agresat-o și i-ar fi sustras o sumă de bani.

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Leordeni s-au deplasat la fața locului și, în urma verificărilor, au stabilit că, în ziua de 25 septembrie a.c., un bărbat de 55 de ani, din Rătești, s-ar fi deplasat la domiciliul fostei concubine, încălcând, astfel, ordinul de protecție emis de instanța competentă, ar fi agresat-o fizic și i-ar fi sustras o sumă de bani din portofel.

În cauză, a fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecție, violență în familie și furt calificat, iar bărbatul a fost condus la sediul poliției, pentru audieri.

După administrarea probatoriului, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

 

 

 

În ziua de 25 septembrie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, privind săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, și au reținut doi bărbați de 28, respectiv 30 de ani, ambii din Câmpulung.

Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 21 spre 22 iulie a.c., cei doi ar fi agresat un alt bărbat, pe raza municipiului Câmpulung.

Pentru administrarea probatoriului, în dimineața zilei de 25 septembrie a.c., polițiștii de investigații criminale, cu sprijinul polițiștilor criminaliști și al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat două percheziții domiciliare la locuițele persoanelor bănuite de săvârșirea faptelor.

În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe obiecte contondente și două pistoale cu aer comprimat.

După administrarea probatoriului, cei doi bărbați, de 28, respectiv 30 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

 

 

 

Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice

 

 

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.

Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind organizate 68 de filtre.

Au fost legitimate 757 de persoane, au fost verificate 577 de autoturisme și au fost efectuate 221 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.

Ca urmare a abaterilor constatate în cele 24 de ore, au fost aplicate 399 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 75.000 de lei, dintre care 358 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 35 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.

În cadrul abaterilor constatate în filtrele rutiere instituite, au fost reținute 22 de permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

 

 

 

Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești

 

 

În ziua de 25 septembrie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.

Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la modul de organizare și executare a serviciului de pază, la mai multe societăți comerciale și unități de învățământ.

Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat, în total, 77 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 13.805 lei, fiind reținut un permis de conducere și retrase patru certificate de înmatriculare.

De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală, fiind desfășurate și activități de informare şi prevenire la mai multe societăți comerciale. Cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările privind modificările legislative cu privire la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.

 

 

 

Conduceau cu viteză excesivă

 

 

Polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un tânăr de 18 ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe strada Calea Câmpulung, cu viteza de 134 km/h (+84  km/h față de limita de pe tronsonul unde a fost realizată constatarea).

Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

 

 

 

Polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 40 de ani, din București, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității Mihăești, cu viteza de 129 km/h.

Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

 

 

 

Polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 32 de ani, din Micești, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității Stâlpeni, cu viteza de 121 km/h.

Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

 

 

 

În ziua de 25 septembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat, de 28 de ani, din Brașov, care conducea un autoturism pe DN 73, în comuna Stâlpeni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 120 de km/h.

De asemenea, conducătorul auto s-a angajat în depășirea unui autoturism ce se deplasa în aceeași direcție de mers, încălcând, astfel, marcajul longitudinal simplu continuu.

Ca urmare a abaterilor constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.640 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 150 de zile.

 

 

 

Conducea fără drept, un autovehicul neînmatriculat

 

 

În după-amiaza zilei de 25 septembrie a.c., în jurul orei 18:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului au depistat un bărbat de 64 de ani,  care conducea un tractor, pe DC 172, în localitatea Uda, fără a poseda permis de conducere.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat faptul că tractorul nu este înregistrat sau înmatriculat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conform art. 334 și 335 din Codul Penal.

 

 

 

Activități preventive desfășurate de polițiști

 

 

În ziua de 25 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat activități cu caracter informativ-preventiv la Școala Gimnazială „Nicolae Simonide”, Școala Gimnazială „Ion Minulescu”, ambele din municipiul Pitești, la Școala Gimnazială „Radu cel Mare” din comuna Bogați și la Liceul Tehnologic Topoloveni.

În cadrul activităților au fost prezentate aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, privind răspunderea contravențională și penală a minorilor și majorilor.

Totodată, au fost prezentate și riscurile consumului substanțelor cu efect psihoactiv, fiind prezentate aspecte specifice Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

De asemenea, polițiștii Biroului Siguranță Școlară Argeș, împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, au desfășurat activități preventiv-educative la Școala Gimnazială Vulpești.

Activitatea desfășurată cu scopul creșterii siguranței rutiere, a fost desfășurată pentru crearea unei baze de cunoștințe privind normele de circulație, respectarea regulilor care privesc circulația pietonilor pe drumurile publice, prin cunoașterea unor semne de circulație, respectarea semnificației semaforului și evitarea situațiilor care pot duce la implicarea în accidente.

La activități au participat 330 elevi și 18 cadre didactice.

 

BIROUL DE PRESĂ

TAGGED:
Sursa:IPJ Argeș
Distribuie