Apostoliceanu trage un semnal de alarmă: Pădurea Trivale, în pericol! Se vrea construirea unui complex!

Andri
4 Min Read
Apostoliceanu trage un semnal de alarmă: Pădurea Trivale

Consilierul local liberal Sorin Apostoliceanu, fost viceprimar al Piteștiului, atrage atenția asupra unui subiect extrem de sensibil pentru piteșteni: pădurea Trivale. Pădurea ar putea fi mutilată de oameni de afaceri interesați să câștige enorm, cu complicitatea aleșilor locali. Lucru care deja s-a întâmplat, timid, anul trecut, pe sub “radarul” autorităților… (vezi foto)

Apostoliceanu susține că în Consiliul Local s-a primit o solicitare pentru construirea unui complex de agrement între străzile Zamfirești și Grigorești, în pădurea Trivale. Ei bine, fix acolo a funcționat vara trecută o terasă pentru evenimente, amenajată de Nicolae Popescu, patronul Rehoma. Autoritățile locale s-au sesizat cu întârizere, iar proprietarul a fost amendat, pentru că nu ar fi avut autorizație de construire și obligat să desființeze construcția. Cortul a fost demontat abia la începutul lunii octombrie, adică după ce a funcționat tot sezonul pentru nunți și botezuri.

Între timp, omul de afaceri Nicolae Popescu a cerut Primăriei Pitești un certificat de urbanism în scopul obținerii unui aviz de oportunitate pentru scoaterea din fond forestier și aprobare PUZ pentru înființarea unui complex de agrement în Pădurea Trivale, fix pe acea locație.

#Apostoliceanu: “Se va deschide cutia Pandorei!”

“Surprize, surprize! După ce am  prezentat într-o altă postare o solicitare venita la comisia tehnică de urbanism pentru construirea unor blocuri de P+5 in pădurea parc Trivale pe strada Gârlei, acum avem o alta solicitare pe ordinea de zi, de această dată pentru construirea unui complex de agrement între străzile Zamfirești și Grigorești, tot în zonă de pădure parc cu valoare peisagistică.

Terenul pe care se propune construirea acestui complex este atât în intravilan, cât și în extravilan, aproximativ 3000 mp.

Pe hârtie proiectul poate părea oportun pentru cetățenii din Pitești și numai, pentru că se dorește amenajarea unui complex de agrement ce va cuprinde o structură modulară destinată găzduirii activităților de loisir, un foișor, locuri de odihnă și relaxare, amenajări specifice parcurilor de aventură în natură (tiroliană, trasee de diferite dificultăți – platforme, scări, podețe din lemn, etc.) a unei platforme pietruite cu rol de circulație ocazional și a unei alei pietruite cu rol de asigurare a accesului pietonal.

Dacă nu vă  dați seama ce și cum, despre cine este vorba, puteți căuta articole din ziar și postări pe facebook cu o terasă construită ilegal în pădure care a funcționat tot anul trecut în pădure și a fost demontată doar atunci când a venit frigul. Exact despre asta este vorba, și nu numai, că „așa e în tenis”, vorba lui Toma Caragiu, întâi construiești și apoi depui acte să iei autorizații, etc, parcă Piteștiul ar fi un sat fără câini….(sau este?).

Cred că se va deschide o cutie a Pandorei dacă se va aproba orice fel de astfel de construcție în pădurea Trivale! Interesele sunt foarte mari și transcend limitele frontaliere, și ale Piteștiului, și ale României”- a scis Apostoliceanu pe o rețea de socializare.

FOTO: facebook.com/PalaceEventsOfficial

Distribuie