Apostoliceanu despre studiul de oportunitate pentru spitalul municipal: “Este cel mai slab!”

Andri
3 Min Read
Apostoliceanu despre studiul de oportunitate pentru spitalul municipal: “Este cel mai slab!”

Deși până la urmă a fost votat în unanimitate la ședința Consiliului Local de joi, studiul de oportunitate pentru Spitalul Municipal Pitești a provocat discuții aprinse între aleșii locali.  Proiectul de hotărîre privind studiul de oportunitate a fost propus de viceprimarul Gelu Tofan.

Cei mai nemulțumiți s-au declarat liberalii, care au propus inițial construirea spitalului, în 2020. Aceștia susțin că acest studiu este doar o tragere de timp, fostul viceprimar, Sorin Apostoliceanu, declarând chiar, în ședință, că e unul dintre cele mai slabe pe care le-a citit în viața sa. Mihai Coteț, președintele PNL Pitești, a spus chiar că studiul e făcut de o firmă de apartament și că miroase a “țeapă”.

Redăm dialogul din ședința Consiliului Local, din care nu au lipsit împunsături între liberali și primarul Gentea, dar și cu fostul lor coleg, vicele Gelu Tofan.

-Sorin Apostoliceanu: “Cred că e cel mai slab studiu pe care l-am citit în viața mea! E făcut pe niște date statistice din 2015-2017, trebuiau folosite datele de după pandemie. E normal că spitalul trebuie făcut. Am cerut mai multe documente și nu am primit nimic! ”

-Cristian Gentea: “Sunt foarte ocupați, domnule consilier, chiar își fac treaba! Dvs îi jigniți pe toți- proiectanții sunt cei mai slabi… Când au timp, vi le dau!”

-Răzvan Șerbănoiu: “Pe vremea domnului Ionică primeam răspunsurile în termenul legal! Mă bucur că domnul Tofan duce mai departe proiectul consilierilor liberali, referitor la spitalul municipal, chiar dacă dumnealui a ales să meargă pe altă cale. Noi am votat din 2020 să facem acest studiu de oportunitate și uite că primim în 2023 unul făcut pe genunchi. Vrem să știm când urmează studiul de fezabilitate, care sunt pașii următori.”

-Gelu Tofan: “Am observat dezinteresul total al domnului Apostoliceanu pentru acest proiect. Nu a contribuit deloc, deși propunerea este din PNL- partid din care încă nu m-ați exclus! Studiul este făcut la nivelul unui studiu de fezabilitate, iar certificatul de urbanism are luate toate avizele. Definitoriu pentru acest proiect este să găsim sursa de finanțare. Vă faceți de rușine, nici nu trebuia să mai puneți întrebări despre studiu, trebuia să votați cu două mâini acest proiect!”

-Mihai Coteț: “Nu am făcut proști pe nimeni, nu trebuie să ne jignească domnul primar. Chiar o să votăm acest studiu, dar sper să nu mai treacă încă 3 ani să facem și studiul de fezabilitate. Acest studiu de oportunitate e doar o tragere de timp. Nu am fost consultați de nimeni pentru acest studiu, făcut de o firmă de apartament, cu o cifră de afaceri în ultimii 5 ani cam cât are viceprimarul salariu pe un an! Sper să nu fie țeapă!”

Distribuie