Apelul administrației SUA către Congres pentru aprobarea asistenței pentru Ucraina și Israel

Argeș Online
1 Min Read

Administrația SUA a cerut Congresului să continue procesul legislativ pentru aprobarea solicitării președintelui Joe Biden, care include asistență pentru Ucraina și Israel, precum și alocări pentru alte nevoi importante.

Acest lucru a fost afirmat de coordonatorul național pentru securitate al Casei Albe, John Kirby, care a vorbit cu jurnaliștii miercuri, potrivit Ukrinform. „Cerem Congresului să meargă înainte cu întregul pachet suplimentar pe care președintele l-a înaintat – toate cele patru elemente – care includ, evident, Ucraina și Israel împreună”, a declarat oficialul administrației SUA. El a subliniat, de asemenea, că acest pachet este susținut, printre alții, de liderii GOP din Senat. „Ați auzit liderul minorității, senatorul McConnell, spunând că este de acord în totalitate că acestea ar trebui unite în modul în care președintele a înaintat această situație în Ucraina și Israel sunt interconectate și grave, și evident că suntem de acord cu aceasta”, a spus Kirby.

Așa cum a informat Ukrinform, în ziua precedentă, un grup de republicani din Camera Reprezentanților s-a adresat președintelui Biden cu o scrisoare în care au stabilit o serie de condiții pentru sprijinul continuu acordat Ucrainei.

Distribuie