ANM: Alertă de precipitații, polei și vânt

Andri
2 Min Read

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de precipitaţii moderate cantitativ, depuneri de polei şi intensificări ale vântului, valabilă în întreaga ţară, până marţi seara.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 15 ianuarie, ora 10:00 – 16 ianuarie, ora 18:00, aria precipitaţiilor va fi în extindere treptată începând din vest. Va ninge şi se va depune strat de zăpadă, pe parcursul zilei de luni în zona Munţilor Apuseni şi în jumătatea de nord a Carpaţilor Orientali, iar în noaptea de luni spre marţi (15 /16 ianuarie) şi în restul zonei montane, precum şi în regiunile intra-carpatice. Izolat, în zona de munte, se vor acumula cantităţi de apă de 10 – 15 l/mp.

Totodată, în regiunile sudice şi estice, în noaptea de luni spre marţi, pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Temporar, vântul va prezenta intensificări la munte, cu precădere în zona înaltă, unde vor fi rafale în general de 60 – 80 km/h viscolind zăpadă.

Vântul se va intensifica şi în zonele joase de relief, cu viteze mai mari pe parcursul zilei de marţi (16 ianuarie), când în sudul Olteniei şi al Transilvaniei şi în sud-vestul Munteniei se vor atinge viteze de 45 – 60 km/h.

Distribuie