Amenzi la firmele de pază și societățile din centrul Piteștiului

Andri
2 Min Read
Amenzi la firmele de pază și societățile din centrul Piteștiului

Săptămâna trecută, poliţiştii compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti au verificat modul de organizare cu privire la manipularea, depozitarea şi transportul valorilor monetare şi respectarea normelor de lucru interne, la sălile de jocuri de noroc, baruri, cluburi şi restaurante din zona centrală a municipiului Piteşti. Totodată, la unităţile asigurate cu pază umană, a fost verificat modul de efectuare a serviciului de către agenţii aflaţi în serviciu.

În cadrul acţiunii, au fost verificate 32 de societăţi şi au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 20.000 lei. Patru agenţi de pază au fost depistaţi dormind, nerespectând consemnul general şi particular al postului.

De asemenea, poliţiştii au constatat că una dintre firmele de pază nu a dotat agenţii de securitate cu uniformă cu însemnele firmei, fiind luată măsura sancţionării contravenţionale cu suma de 10.000 de lei.

La două dintre sălile de jocuri de noroc verificate, s-a constatat faptul că, pe timpul nopţii îşi desfăşoară activitatea un singur angajat, nu există ghişeu care să asigure protecţia la atacuri manuale asupra casierului şi nu există pază umană, programul de funcţionare fiind non -stop. A fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu suma de 5.000 de lei, fiecare.

Distribuie