Amenzi de peste 11.000 lei la cantinele și magazinele din incintele școlilor argeșene

Andri
1 Min Read
Amenzi de peste 11.000 lei la cantinele și magazinele din incintele școlilor argeșene

Instituția Prefectului Argeș anunță că funcționează comisia mixtă de control în unitățile de educație din județ, în contextul în care de luni copiii vor reveni la școală.

Membrii comisiei au constatat lipsa igienei la unități de catering, cantine sau magazine ce deservesc școlile.  Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș a dat amenzi în valoare de 11.200 de lei. Prefectura nu transmite însă și numele unităților școlare unde au fost aplicate amenzile.

Prefectul spune că insistă pe oprirea fumatului în școli și în jurul lor, fiind unul dintre obiectivele Comisiei. Jandarmeria Argeș a verificat situația și a aplicat 17 amenzi în valoare de 1300 de lei, dar și avertismente.

În luna noiembrie 2022 au existat 5 sesizări privind cazuri de violență asupra copiilor- o situație în care un cadru didactic a primit un avertisment scris  după ce un părinte a reclamat că fiul lui a fost abuzat fizic în timpul orelor, iar într-un incident petrecut între două minore, s-a decis consilierea pentru ambele fete implicate.

Comisia poate fi sesizată oricând la email: cabinet.prefect.ipag@mai.gov.ro

Distribuie