Amendamentele la bugetul Consiliului Județean, luate la mișto de președintele Mînzînă

Andri
2 Min Read
Amendamentele la bugetul Consiliului Județean

Consilierii județeni au votat marți bugetul județului Argeș pe anul 2023. Discuții au existat doar pe amendamentele la bugetul CJ Argeș, cele mai controversate fiind cele formulate de consilierul USR Ghiță Cosmin Constantin pentru Primăria Câmpulung (care are primar tot de la USR).

Președintele Consiliului Județean, Ion Mînzînă, s-a opus amendamentelor, care priveau reabilitarea și construcția de toalete, platforme pentru colectarea gunoiului, înlocuire acoperișuri, camere supraveghere și învelitoare tablă la diverse unități de învățământ din Câmpulung. Acesta a pasat răspunderea pentru astfel de investiții Consiliului Local Câmpulung.

“Ne-au trimis doar un necesar, nu spune în baza cărui contract, termen de execuție, etc.  E doar o dorință. E grav de tot ce am primti de la Câmpulung… Și trebuie identificată sursa de finanțare. Discutăm pe știință de carte sau pe sentiment? Dacă vorbim pe sentiment, toți copiii din Argeș au nevoie de condiții pentru a învăța carte. Obligația pe care o au primarii este să administreze instituțiile școlare de pe teritoriul lor, că îi obligă legea. Când a existat o solicitare corectă, făcută de UAT-ul respectiv… Noi nu putem vota sentimental. Municipiul Câmpulung e pe locul 3 ca sume primite între UAT-urile din Argeș. Când de la bugetul de stat se dau 24 miliarde lei vechi pentru panseluțe, dați-mi voie să cred că ceva nu funcționează”- a spus Mînzînă în ședința de plen.

Consilierii județeni PNL și USR  au votat însă pentru amendamentele la buget care priveau Câmpulungul. Voturile lor nu au fost suficiente pentru aprobarea amendamentelor, care au fost respinse în bloc, PSD având majoritate în Consiliul Județean Argeș.

“Grupul consilierilor PNL se angajează să o susțină din punct de vedere logistic pe doamna primar ca, la următoarea rectificare bugetară, să vină cu o documentație bine pregătită”, a spus consilierul județean PNL Narcis Sofianu în ședință.

Distribuie