Amazon acuzat de strategii anticoncurențiale de către Comisia Federală de Comerț din SUA și 17 state

Argeș Online
1 Min Read
Amazon acuzat de strategii anticoncurențiale de către Comisia Federală de Comerț din SUA și 17 state

Comisia Federală de Comerț (FTC) din SUA, alături de 17 state, a lansat marți o acuzare împotriva Amazon, reproșându-i „tactici anticoncurențiale și neloiale, folosite pentru a-și păstra ilegal monopolul” asupra comerțului electronic, conform unui comunicat federal, citat de AFP și Reuters. FTC, care are și rolul de apărare a drepturilor consumatorilor, conduce deja alte investigații și acuzații împotriva platformei pe teme variate, de la confidențialitatea datelor la metodele sale de afaceri.

„FTC împreună cu partenerii săi de stat afirmă că practicile Amazon îi permit să inhibe concurența, să reducă calitatea produselor pentru cumpărători, să impună taxe excesive vânzătorilor, să stagneze inovația și să obstrucționeze competiția echitabilă cu rivalii”, a anunțat agenția într-o declarație oficială. FTC a solicitat instanței emiterea unei ordonanțe permanente care să comande Amazon.com să înceteze comportamentul său ilicit. De asemenea, FTC a menționat că Amazon, înființată în 1994, a penalizat vânzătorii ce încercau să ofere prețuri mai mici decât cele ale Amazon, îngreunând astfel descoperirea acestora pe platforma Amazon de către consumatori.

Alte acuzații susțin că Amazon a favorizat propriile produse pe platformele sale în detrimentul celor ale concurenților, prezenți și ei pe aceeași platformă.

Distribuie