Alți 51 de români vor fi evacuați azi din Fâșia Gaza

Andri
2 Min Read

MAE continuă dialogul cu autorităţile israeliene şi egiptene în vederea facilitării evacuării cetățenilor români din Fâșia Gaza. Luminița Odobescu, ministrul de Externe, a declarat la Digi24 că eforturile continuă pentru evacuarea tuturor românilor și a familiilor lor, care au solicitat să plece din enclava devastată de război.

93 de români și membri ai familiilor lor – dintr-o listă de 103 oameni – au plecat ieri din Fâșia Gaza, prin punctul de trecere de la Rafah. Procedurile au durat mai mult decât se estimase inițial, pentru că oamenii care pleacă din Fâșia Gaza trec prin două controale: unul israelian și unul egiptean. Pe o listă cu persoanele care vor fi evacuate azi se află încă 51 de români.

Operațiunile de aducere a lor în țară au fost și ele decalate. Ar urma să fie repatriați, cu o cursă specială Tarom, în cursul zilei de astăzi. Înainte de plecarea din Cairo s-ar putea întâlni cu premierul Marcel Ciolacu. Surse politice spun că acesta face, astăzi, o vizită în Egipt.

”Cei 93 de cetăţeni români şi familiile acestora au fost preluaţi din punctul de trecere a frontierei Rafah de către reprezentanţii Ambasadei României în R.A. Egipt şi sunt însoţiţi până la Cairo de către o echipă mobilă din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a Celulei de Criză a MAE”, a transmis MAE.

Distribuie