Alina Gorghiu, replică pentru Ciolacu: “Este atributul Parlamentului să reexamineze legea pensiilor speciale”

Argeș Online
2 Min Read
Alina Gorghiu

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi că săptămâna viitoare va fi convocată o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a modifica Legea pensiilor speciale. „Săptămâna viitoare vom convoca Parlamentul în sesiune extraordinară pentru a modifica Legea pensiilor speciale în acord cu obiecțiile CCR. Îi solicit Ministrului Justiției ca până atunci să formuleze amendamentele contestate de Curte cu privire la pensiile de serviciu ale magistraților”, a transmis joi Marcel Ciolacu.

Replica ministrului Justiției, Alina Gorghiu, nu a întârziat, aceasta spunând, pe Facebook, că Parlamentul trebuie să reexamineze legea. Gorghiu spune însă că înțelege urgența și Ministerul Justiției va transmite Ministerului Muncii propuneri de amendamente la legea pensiilor speciale, parțial neconstituțională în opinia CCR.

“Domnul prim-ministru Marcel Ciolacu a adresat public Ministerului Justiției invitația de a “formula amendamentele contestate de CCR cu privire la pensiile de serviciu ale magistraților”.

Este atributul Parlamentului să reexamineze legea în acord cu decizia CCR. Parlamentul are manifestarea de voință politică pentru îndeplinirea acestui obiectiv.

Potrivit legii, Guvernul poate transmite Parlamentului propuneri de amendamente, prin intermediul SGG.

Ne manifestăm, însă, disponibilitatea de a sprijini cu expertiză Ministerul Muncii, cel care este titularul acestei reforme conform PNRR.

Pentru că înțelegem contextul deosebit de complicat și sensibilitatea publică generată de tema pensiilor de serviciu, Ministerul Justiției va veni în întâmpinarea Ministerului Muncii și va formula propuneri de amendamente care să răspundă rigorilor CCR, după ce vom vedea motivarea publicată în Monitorul Oficial.

Pentru aceste propuneri de amendamente vom consulta, ca de fiecare dată, CSM, ICCJ și Ministerul Public”- a scris Alina Gorghiu, ministru al Justiției și președinte PNL Argeș.

Distribuie