Află cum să îți reduci în mod real factura la energie electrică renunțând la contractele cu samsarii din piață!

Andri
2 Min Read
Află cum să îți reduci în mod real factura la energie electrică renunțând la contractele cu samsarii din piață!

Liberalizarea pieței de energie, pusă în operă de ministrul Virgil Popescu, a avut drept consecință, în foarte multe cazuri, creșterea cheltuieilor pentru facturile la energia electrică. Argeșenii pot însă alege un furnizor de energie electrică care are prețuri mult sub concurența formată din “samsarii” de energie. Este vorba despre compania de stat Hidroelectrica, care, potrivit site-ului ANRE, oferă consumatorilor casnici energie electrică la un preț de 0,77 lei/ KWh. Prețul este posibil pentru că Hidroelectrica chiar produce energie, cu ajutorul hidrocentralelor, nu doar o vinde.

Oferta Hidroelectrica este deosebit de atractivă pentru cei care nu se încadrează în plafoanele stabilite de guvern pentru compensarea facturilor la energie. Astfel, pentru consumul realizat în perioada 1 septembrie 2022- 31 august 2023, preţul final facturat plafonat de către furnizorii de energie electrică va fi:

-maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienţilor casnici al căror consum mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021 este cuprins între 0 – 100 KWh inclusiv;

-maximum 0,80 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienţilor casnici al căror consum mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021 a fost între 100,01 – 300 kWh, pentru un consum lunar de maximum 255 kWh. Consumul de energie electrică ce depăşeste 255KWh /luna se facturează la preț întreg.

Se observă că oferta CEZ Vânzare (furnizor întâlnit în majoritatea locuințelor din Argeș) este de 1,67 lei/KWh, mult peste cea a Hidroelectrica. Clienții CEZ care consuma sub 300 KWh/lună vor plăti, deocamdată, mult mai puțin pentru energia consumată, datorită plafoanelor stabilite prin OUG de Guvern. Cei care depășesc această cifră ar trebui să își schimbe contractul de furnizare și să renunțe la serviciile samsarilor de energie.

Distribuie