Aeroportul sirian din Aleppo închis din nou, după un nou atac cu rachetă

Dragoș Ghiță
1 Min Read
Aeroporturile internaționale din Damasc și Aleppo / Siria închise în urma unor lovituri de rachete. Autoritățile siriene acuză Israelul

Ministerul sirian al Apărării a informat (15.10.2023, comunicat) că forțele armate israeliene au lansat (noaptea de 14-15.10.2023) un nou atac cu rachetă care a vizat Aeroportul Internațional din orașul Aleppo (nordul Siriei).

Explozia rachetei (lansată, potrivit comunicatului, din direcția Mării Mediterane), a produs importante pagube la infrastructura aeroportului Internațional Aleppo care au dus la închiderea (scoterea din serviciu) acestuia.

Aeroportul Aleppo tocmai fusese redeschis pe 14.10.2023, după ce, pe 12.10.2023, mai fusese avariat în urma unui atac cu rachete executat de forțele armate israeliene, atac care a vizat aeroporturile internaționale siriene din capitala Damasc și din orașul Aleppo.

Autoritățile israeliene nici nu au confirmat, nici nu au infirmat, încă, dacă se află la baza atacurilor cu rachete care au vizat aeroporturile siriene.

Surse militare siriene au precizat că lovirea aeroporturilor siriene de către Israel are scopul de a întrerupe liniile de aprovizionare logistică ale Iranului în Siria, țară în care influența autorităților de la Teheran a crescut semnificativ de când Iranul a început să-l sprijine pe președintele sirian, Bashar Al-Assad, în războiul civil care macină această țară din anul 2011 până în prezent.

Distribuie