AEP a suspendat acordarea subvenției către PMP. Tomac: “E nedrept”

Andri
2 Min Read
AEP a suspendat acordarea subvenției către PMP. Tomac: “E nedrept”

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, a declarat că instituţia a decis să suspende plata subvenţiei către Partidul Mişcarea Populară, în urma litigiului privind conducerea formaţiunii, între fostul preşedinte Cristian Diaconescu şi noua conducere, aleasă de Congres, în persoana liderului Eugen Tomac, care nu a fost soluţionat şi se află încă în instanţă. Preşedintele AEP precizează că banii vor fi transferaţi formaţiunii după soluţionarea acestui litigiu.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac a transmis miercuri că AEP a emis o decizie nedreaptă, nelegală şi absolut fără nicio logică, prin suspendarea acordării subvenţiei partidului, el precizând că formaţiunea are conducere legitimă. Tomac anunţă că vor utiliza toate mijloacele legale pentru a corecta această decizie absolut revoltătoare. De cealaltă parte, șeful AEP, Toni Greblă, a explicat că PMP are pe rol un litigiu privind conducerea partidului, iar după soluționare vor fi transferați banii în conturile partidului.

”AEP a emis o decizie nedreaptă, nelegală și absolut fără nicio logică. Partidul are conducere legitimă și a comunicat excelent timp de un an și jumătate cu AEP. Nu avem nicio explicație rațională de ce a fost luată o asemenea decizie împotriva unui partid cu reprezentare europeană. După PSD și PNL, Partidul Mișcarea Populară are cei mai mulți aleși locali în administrația din România. Vom utiliza toate mijloacele legale pentru a corecta această decizie absolut revoltătoare”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

Distribuie