Acuzat de plagiat, ministrul Sorin Cîmpeanu a demisionat!

Andri
1 Min Read
Acuzat de plagiat

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și-a anunțat demisia. Acesta este acuzat de jurnalista Emilia Șercan că a plagiat un curs universitar, în 2006. Potrivit acesteia, politicianul și-ar fi însușit capitole întregi semnate anterior de alți doi autori.  Câmpeanu este fost membru ALDE, trecând în 2019 în PNL, când a ajuns în Guvernul Orban. Acesta a fost păstrat în funcție de toți prim-miniștrii din ultimii 3 ani.

“Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ.

Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine.

Mi-am început mandatul într-o criză sanitară fără precedent și am luptat pentru ca în toată acea perioadă elevii să meargă la școală cu prezență fizică. Am militat în mod constant și am asigurat cadrul legal pentru ca finanțarea educației să crească.

(…) Le mulțumesc tuturor celor care, cu onestitate, au ales sa susțină educația!”- a scris Câmpeanu pe Facebook.

Distribuie